Her holdt rutebilstasjonen og pakkesentralen til før den ble flyttet opp til Møllers gate ved jernbanen.
Pakkesentralen hadde som oppgave å sende små og store pakker med bussene til ulike holdeplasser og steder i omegnen. Johs. Nilsen eide i sin tid bygningen, hadde møbelforretning i 2.etasje og lager med innkjøring fra Kongensgate 28. Da bussene og Pakkesentralen flyttet, overtok møbelforretningen også disse lokalene i 1.etasje. Møbelforretningen som ble drevet av en Abrahamsen og kompanjong ble nedlagt på slutten av 1960 tallet.
Se bilde av stedet idagEldre bilde av Fiskecentralen. To gubber i munter passiar, mann på sykkel, folk venter på bussen.
Her kom senere Torstein Thorstensen med sitt fiskeutsalg som var bygget i betong. Senere overtok Østnadsbygg lokalitetene, og flyttet noen av produktene sine over dit. blant annet håndverktøy og skogverktøy
År: ca 1920
Kilde: lardex.net
Oppstilling av busser utenfor rutebilstasjonen og Pakkesentralen. Her ventet bygdefolk på buss hjem, og byfolk på buss til hytte eller badestrand. Det var rutebilstasjon og pakkesentral på Aagaards plass til 1966, da den nye rutebilstasjonen sto ferdig.
På fasaden ved siden av Pakkesentralen ser vi et Tiedemann-skilt. Det forteller at det lå en tobakk- og sjokoladebutikk der.
I bakgrunnen ses trelasthandler Erling Sørhaugs hage med det store pæretreet. I venstre bildekant ses litt av Anders Wangs frisørsalong.
Her er det i dag (2017) en større forretnings- og kontorbygning.
Fra venstre: buss Bedford Z-12271 David Skjelbreds Bilruter, buss International Z-12202 Julius Dalens Bilruter, buss Z-122?? Anders Melby Askerød Bilruter og buss MAN 1939 mod. Z-12255 R. Johannessens Bilruter.
Personer på bildet: Arnfinn Pettersen, Jan, Solveig og Håkon Abrahamsen med sjåførlue, to ukjente og fru Abrahamsen.
År: 1946
Kilde: lardex.net
Radiobil som bl.a. ble brukt til reklame for konsert med det engelske bandet The Swinging Blue Jeans i Jotunhallen på begynnelsen av 1960-tallet..Det ble da spilt Hippi hippie shake og det var iflg. Birger Larsen hans far og bestefar som kjørte radiobilen.
År: 1959
Kilde: lardex.net
En snørik vinter med melkspann som kom eller skulle returneres med buss. Ikke sikkert om den behandlingen av spann som skulle brukes til mat ville gått gjennom dagens krav til hygiene. Her ses også Johan Nilsens Møbelutsalg som lå i 2. etasje over Pakkecentralen. Johan Nilsen eide også Kongensgate 28, og inngangen for lager av møbler skjedde fra den siden. Johan Nilsen med famlie bodde selv i 2.etasje i Kongensgate 28.
Kommentar fra Finn-Egil Johannessen:
Tror nok dette bildet er fra 1948-49. Dette fordi lokalene til høyre for Pakkesentralen var Buss Kafe og Johan Nilsen overtok disse av Buss Kafe`n. Inntil Johan Nilsen overtok lokalene i 1. etasje var det skilt på veggen med Buss Kafe og først etter at Buss Kafe opphørt satte Johan Nilsen opp sitt store hvite skilt. Skiltet med Buss Kafe finnes på et bilde der Z-12214 står og den er bygget i 1948..
År: 1948
Kilde: lardex.net
Johan Nilsen eide også Kongensgate 28, og inngangen for lager av møbler skjedde fra den siden. Johan Nilsen med famlie bodde selv i 2. etasje i Kongensgate 28.
Brødrene Johan og Karl August Nilsen er født i Värmland i Sverige. De dro til Oslo rett før århundreskifte for å gå i snekkerlære. Til Sandefjord kom de ca 1903. Store deler av sentrum i Sandefjord brant år 1900, og det var stort behov for håndverkere for å gjenoppbygge byen. Etter hvert startet brødrene opp hver sin møbelfabrikk. Johan startet opp i Moveien 6 og Karl August i Kongensgate 37. Karl August døde tidlig, og fabrikken ble etterhvert overtatt av sønnen Robert. (Se Robert Nilsens Møbelfabrikk A/S).
Johan begynte å selge møblene sine i møbelforretningen med hans navn på Aagaards Plass.
I 1960 solgte han forretningen til Paul Abrahamsen og Kristian Hauberg.
Johan Nilsen ble 90 år gammel.
År: 1948
Kilde: lardex.net
Nok et bilde av Aagaards Plass nr. 6. Helt til høyre se butikken Torvhallen som på et tidspunkt flyttet over fra Aagaards Plass 2. Det var en butikk som solgte planter og utstyr til planting og hager - en forløper til dagens planteland. Eier og driver var Østby. Senere kom Thorstein Thorsteinsen med fiskeforretning her. Deretter skotøyforretning, og til slutt noen kafeer/restauranter. Siste i rekken var "The Notes".
I 2020 ble hele bygningsmassen i Aaagaards Plass 6 inkludert Kongensgate 26 og 28 revet for å gi plass for forretninger, kontoer og boliger.
Bildet er sannsynligvis fra midt på 1950 tallet
År: 1955
Kilde: lardex.net
Det har vært ulike vikrsomhet i lokalene på Aagaards Plass 6. Blant annet drev Torstein Thorstensen Fiskecentralen der i mange år. Det var en velrenommert forretning kjent for god kvalitet på varene. Bildet er sannsynligvis fra begynnelsen av 1960 taller, eller kanskje litt før.
Bygningen i bakgrunnen tilhørte Østlandske Bygningsartikkelkompani og lå på hjøret av Dronningens gate og Kongens gate. Begge bygningene ble revet i 2020 for å gjørde plass til et større boligkompleks med butikker på gateplan
År: ca 1960
Kilde: lardex.net
Dette er nok en av de siste bildene fra Aagaards Plass 6 og den delen som en gang var Pakkesentralen og utgangspunkt for de fleste bussene i byen før holdeplassen ble flyttet til Møllers gate i nærheten av jernbanestasjonen. I perioden har det også vært restauranter i bygningen
År: 2020
Kilde: lardex.net
Her et bilde av Aagaards Plass 6 før bygget ble revet i 2020 for å gi plass til et større forretnings og boligkompleks.
I bygningen til høyre har det vært mange ulike virksomheter gjennom årene. Blant mange kan nevnes Fiskecentralen v/Torstein Thorstensen, Norsk Frø, skoforretning og The Notes restaurant
År: 2020
Kilde: lardex.net