"Kaffistova" i Sandefjord var et populært spisested, ikke bare for landsens folk. Hans Holmen laget fine dekorasjoner til "Kaffistova" malt på strie og med motiver fra Vestfoldbygdene. Kontorfolk og kjøpmenn hadde "børs" på Kaffistova og ble vartet opp av hyggelige damer i bunad.
Tyskerne okkuperte "stova" og brukte den til Soldatenheim.
Mållaget måtte leie lokale i Skolegaten og drive en kaffistove der til krigen var slutt.V30.09.1937: På Arbeiderpartiets valgliste, postbud Hans Simonsen.

30.09.1937: På Venstres valgliste, barbermester Joh. A. Johannessen.

30.09.1937: På Venstres valgliste, bestyrerinne Margit Rui.

24.10.1939: Tilflyttet, Borghild Tveitan fra Sandar.

Les mer
Se bilde av stedet idag

Georg Bye husker en annen historie. Kaffestova i Sandefjord. Tyskerne hadde rekvirert den, i annen etasje. Bye var bedt om å komme dit En liten kiosk var i underetasjen, som hadde sigaretter, frimerker osv. Midt i Kongens gate. Bye gikk inn den samme veien, men opp trappa holdt altså tyskerne til. Møtte tyskere hele veien dit. Men på bakrommet til kiosken der satt de og la fram planer om hva som skulle gjøres og fikk ordre. Det gikk bra selv om en kunne høre tyskerne trampe over hodene. Hadde dette som kontor, men hovedkontoret var oppe i leiligheten til Hasle. Fikk lov til å bruke bakværelset til kontor av han som eide kiosken. Eilif hadde vært sjef i Oslo. Eilif var ikke aktivt ute, han organiserte. Hasle var så lenge han torde i Sandefjord, men så ble det for hett for ham. Hasle og Eilif bytta altså jobb.

   
https://www.lardex.net