Framnæs Bakeri var firmaets opprinnelige navn da det ble etablert i 1920. Den ble altså startet som bakeri, men fikk senere også et vareutvalg som kolonialbutikk. Forretningen ble drevet av familien Bergan med Hjalmar og hustru Susanne. 

 

Les mer
Se bilde av stedet idag

Den 08.09.1947 brant store deler av bygningen, men ble bygget opp på ny og i samme stil. Ekteparet Bergan hadde en sønn som het Asbjørn som også  var med i forretningen. Asbjørn Bergan utmerlket seg også som en eminent seiler med sine båter Tosca I og II. Tosca I var en 19,5 kvm spissgatter , mens Tosca II var en Knarr - den gang en ny båtklasse - se også under sport og idrett og seiling. Asbjørn døde allerede i 1950, og ekteparet Began drev butikk og bakeri alene fram til ca 1958. Da overtok verkstedklubben på Framnæs Mek Værksted lokalene og fortsatte med butikk for ansatte på verkstedet. Noen år senere ble bygningen revet .

Med beliggenhet tett inntil Framnæs mek. Værksted ble butikken populær blant verftsarbeidere og gjestende skipsmannskaper. Bildet viser en temmelig avskiltet og tom butikk, og i 2018 er den forlengst bare et minne.