Oliver Bingen etablerte Bingens elektro i 1936. Han var kanskje mest kjent som en ivirg radioamatør og bygde "Stratos tårnet" på Kråkås. På folkemunne ble tårnet kalt Bingentårnet. Bingen var født 15.05.1891 og døde den 28.05.1961,

Forretningen ble da overtatt av familien Andresen. Forretningen lå i Kongensgate 19. Senere flyttet neste generasjon Andresen inn i nye lokaler i Rådhusgata 19

Les mer

I det 3 etasjer høye tårnet laget i betong med høy antenne på taket på et utsiktsplattform lå det rester etter den stor radiostasjonen som Oliver Bingen brukte for å sende til hvalfangerne i Sydishavet. Han hadde også før i tiden montert opp en enorm stor høyttalertrakt som stakk ut på utsiden for spille musikk utover i hele distriktet.

Den store sveisede døren inn til tårnet var formet som det tekniske symbolet på et radiorør med katode, gitter og anode.

Tårnet og eiendommen ble kjøpt av disponent Gunnar Enge som drev firmaet "Ditmar Enge AS" i Sandefjord. Dessverre ble tårnet revet i forbindelse med bygging av enebolig på stedet.