Sandefjord og Sandeherred Salongskytterlag ble stiftet 26. september 1924. Det nåværende navn, Sandefjord og Sandar Miniatyrskytterlag, fikk vi på årsmøte i 1932.

Johan S. Rove var mannen som ivret mest etter å starte et salongskytterlag i distriktet, og han fikk samlet 28 skyttere til stiftelsesmøtet. Den første formann ble Ole Kval.
Medlemstallet i 1925 var 80, og like etter 2. verdenskrig hele 100 medlemmer. 

Det aller første lokalet var et uthusloft på Solvang. Flere steder har vært benyttet, bla. gymsalen i det tidligere handelsgymnaset her i byen. Helt siden 70 tallet har laget holdt til i tilfluktsrommet (Hula) i Høstgate.

Sandefjord og Sandar miniatyrskytterlag har arrangert NM på 15 meter miniatyr, og 10 meter luft for junior og damer samt NM standardgevær 300 meter for junior. Vi har også vært medarrangør i NM 50 meter miniatyr på Nøtterø for alle klasser, Østlandsmesterskap på 300 meter, og en rekke KM og åpne stevner. 

Hanne Vataker
Sandefjord og Sandar miniatyrskytterlag er meget stolte over prestasjonene til Hanne Vataker.
Hanne har vært lagets suverent beste skytter gjennom tidene.
Meritter:
Hanne har deltatt i 2 OL, vunnet en Kongepokal, Bronse i EM i England, 7 nordiske mesterskap individuelt og lag, 10 NM-gull, 3 WC i München, sølv i VM lagskyting liggende, seier i 2 store internasjonale stevner i München.
I det ene stevnet ble poengsummen 397+102,5 i finalen, til sammen 499,5 poeng. Hanne har også skutt fullt hus på 15 meter, 300 poeng på 30 skudd! Hun har mange norske rekorder og hun var en lang periode fast på landslaget!

En annen god skytter, Dag Storhaug har 1 NM gull på standardgevær 50 meter, og er nordisk mester for veteraner. Han har også hevdet seg meget godt internasjonalt. Han har også vært leder for norske rifleskyttere i internasjonale mesterskap, inklusiv OL.  

Yngvar Vataker har Norrdisk gull i lag for veteraner. I tillegg til en rekke gode plasseringer har han 2 NM gull, også disse i veteranklassen.
Thor Andreas Sørhus har seier på stevne i Finland (Karlstua) og gull i Østlandsmesterskapet på 15 meter.  
John Haslestad, en ivrig og dyktig veteranskytter, skjøt en 50p skive på trening i Høstsgate i 1999, i en alder av 77 år.
Foruten Hanne Vataker har vi på kvinnesiden hatt flere gode skyttere som;
Irene Vataker, Ingun R. Larsen, Anne Gunn Ragnhildrød og Hilde Vataker.


De fleste som skyter NSF i høstgate, skyter også DFS på Hotvedt. Der finnes et flott baneanlegg på 100 meter og 200 meter med elektroniske skiver.