1923 ble  kafeen ble overtatt av Th. Thilert. Hvem han overtok etter, har vi ikke kjennskap til.

1933 ble kafeen utvidet og modernisert.

Også i 1939 står samme Th. Thilert som eier. Da hadde han planer om oppførelse av en bygning med fire etasjer, der Postverket ble tilbudt leie av 1. etasje.

1949 var Reidar Thilert innehaver, og i følge Vestfold fylkesleksikon i 1949 hadde IRIS da hele fem spisesaler samt utendørsservering med plass til 100 personer. Kafeen har ølrett, parkeringsplass til 12 biler og beskjeftigelse for 12 personer om sommeren, fortelles det. I teksten til et interiørbilde i Sandefjords historie står det at ”kafeens interiører ble i 1930 ble utstyrt med praktfulle veggdekorasjoner utført av Sandefjordskunstneren Normand Laheld”.

1977 den 14.april forsvant hele den markante hvite trebygningen med tårn og flotte kaféinteriører i en brann. 

Gamle Iris ble erstattet av en ny bygning i kasseform. Der oppsto en ny restaurant, Venue, i mer ungdomsorientert stil. Denne fikk en temmelig kort levetid. Med sentral beliggenhet på hjørnet ved Torvet og folkelig miljø og servering var IRIS et populært møtested for et bredt aldersspekter. Lenge sto en hvalkjeve ved inngangen til uteserveringen og ønsket spesielt hvalfangere og sjøfolk velkommen. Denne kjeven ble kjøpt av Morten Wegger og plassert på Thorøya båthavn. Etter en periode ble den solgt videre til Park Hotel hvor den står til pryd.

2017 er det McDonald’s som serverer mat og drikke på hjørnet Jernbanealleen/Torggata

 

Se bilde av stedet idag
   
https://www.lardex.net