Egen artikkel i Sandefjords Blad 06.09.2007 med omtale av huset.
Bygget i 1916 av snekker Nils Halvorsen, Hvitstein i Kodal. Satte også opp to andre hus i nabolaget.
Første eiere var Hvalfangsbestyrer Niels Nielsen. Var 10 sesonger på den landbaserte stasjonen Saldana til Christian Salvesen ved Cape Town i Sør Afrika.
Her ble Bjørgs onkel født, og moren Rakel Nielsen, var bare fem år gammel da hun dro dit første gang. Huset i Kathrineborggata ble oppført med en herskaplig veranda i to etasjer ut mot gata. Og i hagen sto et uthus ved vedskjul, loft og utedo slik man hadde i tidligere tider. I tillegg sto det også en blikkgarasje, De første årene etter at Bjørg og Bjørn giftet seg, eide moren huset og hun bodde noen år i første etasje.
1957: Bjørg og Bjørn Akerholt.

Ekteparet var i begynnelsen av 70-årene godt i gang med sitt eget transportfirma med seks biler i utlandet og en her hjemme.
1975 overtok ekteparet Akerholt, og de var fast bestemt på å ivareta tradisjonen med det store huset på vel 170 kvm. De fjernet den store verandaen som merkelig nok vare var bygget inntil huset og dermed enkel å fjerne.I arealene ute fjernet de bærbuskene og frukttrærne. Uthuset og blikkgarasjen ble revet.
Plommetreet med gammeldagse eggeplommer er plantet ved et skudd fra Marta Nielsens hage i Bjerggata. Gressløken er også hentet fra samme sted.

 

   
https://www.lardex.net