Denne gangen ønsket vi oss: Transport i behagelig buss. Litt Luksus under veis. Se og høre litt historie Og ikke minst ett hyggelig samvær i 4 dager til ende.   Jo da! Den behagelige bussturen besørget Bjørn Ellefsen for. Vi fikk føle på luksussen ombord i Kielfergene.               

Les mer

Historien fikk vi av en svensktalende guide i Wismar.   Og de som utgjorde det gode sammværet - det var oss det - 49 reiseglade Kosmospensjonister.Turen startet 6/9-2010, og gikk denne gangen via Oslo og Color Line til Kiel. 
Det ble 3 overnattinger, og besøk i Hansabyen Wismar. Byen ble grundlagt 1226 i delestaten Mecklenburg. Wismar er i nyere tid blitt en viktig havneby ved Østersjøen.  Tilhørte tidligere ØstTyskland. Ble under krigen nesten total-skadet etter bombing. De senere år, er veldig mye restaurert og er i dag blitt et prektig eksemplel på Hansastilen.  Wismar og området rundt var fra 1648 under Svensk herredømme. Byen ble etter forhandlinger kjøpt opp og kom under Tysk kontroll i 1803, og fikk bystatus 1871.   Byen hadde i 2017- ca 45.000 inb. Ble endel av Unescos Verdensarv i 2002.    Bearbeidet av Lardex.net /Sandefjord rundt  -  Klikk på bildene for mer informasjon.