Dette bybildet er fra 1950-tallets Dronningens gate, med en trehusrekke mellom Rådhusgata og Torggata som forsvant i sin helhet tidlig på 1960-tallet. 

Les mer

Det store toetasjes huset på hjørnet av Rådhusgatar/Dronningens gate rommet pensjonat og leiligheter. Vilhelm Møller skrev at Wentzels kafé lå på hjørnet av dette huset. Han husket at kafeen hadde et elektrisk selvspillende piano som man kunne putte 25 øre på for å høre en melodi. Der ligger i dag (2017) Vesta Hygea-gården fra 1965 med Ole Olsen-butikken på hjørnet.
I huset nedenfor, Dronningens gate 5, hadde elektroinstallatør Hjalmar Larsen radio- og TV-butikk, der mange sto utenfor for å se de første TV-sendingene.
De 2 neste husene, Dronningens gate 3 og 1, var vel rene bolighus.
Det neste huset var Torggata 13 med fasade både mot Dronningens gate og Torggata, og rommet skomaker T. Eriksen. Mot Torggata hadde Barnemagasinet butikk. Det hadde også Søstrene Johannessen med sine anerkjente, smakfulle delikatesser. Frøken Revetal med frukt, sjokolade, tobakk etc. hadde også butikk der. I dag er det Gleditsch-gården, ferdig i 1978, som sammen med Vesta Hygea-gården dekker hele kvartalets fasade ut mot Dronningens gate.
Huset helt nederst i bildet, på nedsiden av Torggata, har en butikk i første etasje, og ved det ene vinduet ser det ut til å henge et Coca Cola-skilt, men mer vet vi ikke. Vet du? I nyere tid er det Globusgården som fyller samme side av nederste kvartal i Dronningens gate.