Bilforretningen var forhandler av bilmerket Ford.
Johannes Johannessen var før han begynte som bilforhandler, hvalfangsbestyrer. I 1950 overtok 2. generasjon John Johannesen den daglige driften av selskapet. Da John Johannessen døde brått sommeren 1980 gikk driften ut av familien og nye eiere kom til. De bygde en helt ny og moderne driftsbygning med verksted, delelager og bilhall på Hegna. 

Les mer
Se bilde av stedet idag

Dette anlegget stod ferdig våren 1981.De første årene het bedriften Nye Sandefjord Auto A/S, men i 1983 skiftet bedriften navn til Sandefjord Auto A/S.
Fra 1981 til og med 1986 var Sandefjord Auto as med Ford det mestselgende bilmerket i Sandefjord. I 1988 ble det igjen eierskifte for Ford i Sandefjord, og firmaet omdøpt til Sandefjord Autoco as. Senere ble det nye eiere under samme firmanavn og flytting til nye lokaler på Pindsle. Nå er Ford agenturet for Sandefjord overtatt av AS Bil-Service.
I tilknytning til bilforretningen og verksted i Dronningens gate drev Sandefjords Auto as også bensinstasjon. Først under MIL drivstoff og oljer, senere BP (Norsk Brændselolje A/S), deretter Norol, Statoil og nå Circle K.
Trykk på de enkelte bildene for mer informasjon.