Røeds Auto A/S ble stiftet 9. mai 1930 av Arthur Røed og var forhandler for bilmerket Ford. Firmaet holdt til øverst i Dronningens gate. Allerede 9. januar 1933 gikk firmaet konkurs.

Sandefjords Auto A/S startet i de samme lokaler og fortsatte som forhandler for bilmerket Ford. Firmaet ble grunnlagt av Johannes Johannessen og hadde tilhold øverst i Dronningens gate fra starten i 1933 til 1980.

Johannes Johannessen var før han begynte som bilforhandler, hvalfangsbestyrer. I 1950 overtok 2. generasjon John Johannesen den daglige driften av selskapet. Da John Johannessen døde brått sommeren 1980 gikk driften ut av familien og nye eiere kom til. De bygde en helt ny og moderne driftsbygning med verksted, delelager og bilhall på Heimdal.. 

Dette anlegget stod ferdig våren 1981.De første årene het bedriften Nye Sandefjord Auto A/S, men i 1983 skiftet bedriften navn til Sandefjord Auto A/S.

Fra 1981 til og med 1986 var Sandefjord Auto as med Ford det mestselgende bilmerket i Sandefjord. I 1988 ble det igjen eierskifte for Ford i Sandefjord, og firmaet omdøpt til Sandefjord Autoco as. Senere ble det nye eiere under samme firmanavn og flytting til nye lokaler på Pindsle. Etter den tid er Ford agenturet for Sandefjord overtatt av AS Bil-Service.

I tilknytning til bilforretningen og verksted i Dronningens gate drev Sandefjords Auto as også bensinstasjon. Først under MIL drivstoff og oljer, senere BP (Norsk Brændselolje A/S), deretter Norol, Statoil og så Circle K.

 

Se bilde av stedet idag


 

 

   
https://www.lardex.net