A/S Sandefjord Bilcentral ble etablert av Johan Mørk i 1921 i egne lokaler. Firmaet opptok deler av kvartalet Jernbanealleen-Stockfleths gate-Møllers gate-Landstadsgate.
I tillegg til salg og reparasjon av biler ble det også bygget en bensinstasjon. Først som forhandler av MIL drivstoff og oljer, senere Esso. 

Sandefjord Bilcentral var forhandler av General Motors bilmerker, Opel, Vauxhall, Bedford, og Chevrolet og de øvrige amerikanske GM-merkene. Dette konsernet hadde en montasjefabrikk i København, som forsynte det danske og norske markedet med en del av produktene. I de første årene vesentlig amerikanske modeller, senere også engelske modeller.

I 1936 ble sønn av Johan Mørk, Per Mørk, tatt inn i firmaet. Han skilte ut et eget firma, Bilco A/S, som solgte Opel. Alle merkene ble reparert i Sandefjord Bilcentrals lokaler.
Senere ble også Johan Mørks to andre sønner, John og Knut Mørk, medeiere. John Mørk ble etter hvert verksmester, mens Knut Mørk stod for driften av butikk og delelager.
Sandefjord Bilcentral var i mange år en av byens ledende bilforretninger med stort bilsalg, spesiellt etter at bilrasjoneringen, som ble innført etter 2. verdenskrig, ble opphevet den 1. oktober 1960. Bensinstasjonen ble nedlagt i 1983.

I 1981 overtok 3. generasjon Mørk med Per Johan Mørk driften av forretningen, og i 1988 flyttet Sandefjord Bilcentral til Pindsle. Etter ganske kort tid opphørte driften.

Les mer
Se bilde av stedet idag

A/S Bilutstyr i Jernbanealleen tvers over for Hotel Atlantic. Som navnet tilsier blir det solgt bensin, gummi og rekvisita. Dette ble senere en Esso-stasjon som ble drevet av nærmeste nabo, A/S Sandefjord Bilcentral.

Trykk på de enkelte bilder for mer informasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
https://www.lardex.net