Butikken lå i bakken som gikk forbi baksiden av Framnæs Mek. Værksted. Firmaet sto i 1949 registrert som Framnæs Bakeri, innehaver S. Bergan, Framnæsveien 9, tlf. 3059. Det ble etablert i 1920 av S. Bergan. Asbjørn Bergan sto oppført som bestyrer i 1949.
 

Les mer

Fra starten i 1920 var dette et bakeri og konditori, men gikk senere over til også å omfatte kolonialvarer.

Det nevnes at en utstrakt handel skjer til skipsmannskaper og arbeidere ved Framnæs Mek. Værksted. Butikken lå jo i bakken langs sideveien som gikk like forbi hovedporten og kontorbygningen til verftet. Bakeriet ble drevet av Hjalmar Bergan som  var eneste ansatte i bakeriet, mens bakeriutsalg og kolonial ble bestyrt av hans sønn Asbjørn Bergen inntil hans død i 1952. Asbjørn  Bergan var også kjent som en særdeles god regattaseiler, og hadde en premiesamling som få kunne matche.

Etter Asbjørns død overtok også Hjalmar Bergan driften av butikken sammen med hustru Susanne. Bakeriet var kjent ut for Framnes for å ha meget gode bakervarer. Butikken med ekteparet Bergan ble avviklet todlig på 1960 tallet. Da overtok Framnesklubben driften pg drev videre som en butikk for ansatte ved Framnæs Mek Verksted inntil verkstedet ble lagt ned  ca 1986. På bildet ser butikken ut til å være tømt. For øvrig er det blitt opplyst at det en tid var klubblokale der.