Leif Strømøy var en gpd racerbåt kjører fra sent på 1960 tallet, og det medførte også at hans interesse fra raske båter og motorer ble hans leverbrød

Les mer

Ført var et et enkeltmannsforetak, men senere omdannet til asksjeselskap.

Strømøy Racing er det største og eldste motorbåtracingteamet i Norge. Det startet på slutten av 60-tallet da Leif Strømøy begynte å kjøre løp. Nå styrer datteren Marit Strømøy laget sammen med ektemannen Andrea Colombo.

Leif Strømøy kjørte i ca 30 år i forskjellige klasser innen kystbåtracing. Alltid på jakt etter mer fart og flere seire, var Leif en av de første i Norge som konkurrerte med en katamaran tidlig på 70-tallet. Med sin mekaniske bakgrunn, nysgjerrighet og kreativitet var han alltid et skritt foran sine konkurrenter og hadde et bemerkelsesverdig øye for detaljer. Dette førte til pallplasser både i Norge og rundt om i Europa, og et av hans stolteste øyeblikk var å konkurrere i den legendariske 6-timers Paris på 70-tallet. Han elsket de sorte Mercury-motorene sine, og i tillegg til å være racer, hadde han og kona Kirsten et vellykket verksted i Sandefjord hvor de solgte og reparerte båter og motorer.

I 2009 døde Leif brått av hjertesvikt. Familien Strømøy hadde mistet mann og far, Norsk motorbåtracing hadde mistet en legende og Marit mistet sin største støttespiller.

Firmaet har hatt flere tilholdssteder i Sandefjord. Både hjemme i Bjerggata 24, i Leif Weldings vei, og sist i Hegnasletta 8 

Strømøy Båtmotorservice i Hegnasletta 8  ble den 01.09.2010 overtatt av Morten Glavin. Navnet på firmaet forandres til Glavin & Strømøy Båtverksted. Bortsett fra det, fortsetter driften med fire ansatte og arbeidsoppgaver som før.