En gatestubb på ca 50 meter mellom Leikvollgata og Kathrineborggata,  med tilhørende åpen plass i syd for veien. Øvrige omkransende gater er Hans Amundsens gate og Wilhelm Wetlesens vei.
Chr. Christensens plass er oppkalt efter Kommandør av St. Olavs orden, Christen Christensen, født i Sandefjord i 1845.
 

Les mer

Da Christen Christensens far døde i 1862, drog han til sjøs for å bli sjømann ombord i farens skute ”Kronprins Carl”, der J. M. Bryde var skipper. Da skuten forliste, dro han til København og tok eksamen ved Gröners Handelsakademi i 1864. Hans mor, fru Otilie Christensen, fortsatte sin manns rederi og forretningsvirksomhet til sønnen ble så voksen at han kunne overta fra 1868.

Med energi og pågangsmot ble efter hvert seilskutevervene: Klaveness-verven, Søeberg-verven, Røds-verven og Lyhmanns Mek. Værksted sveiset sammen til en moderne storindustri på Framnæs under Christensens ledelse, fra 1898 som A/S Framnæs Mek. Værksted. Han hadde da også noen år tidligere lagt under seg Langestrand og Stub-området, og fra 1903 ble også Kamfjord-verven innkjøpt. I 1884 startet han Sandefjord Flytedokker A/S i samarbeid med verkstedet.

Det ble mange skonnerter, briger, barker, selfangstskuter, dampskip og hvalbåter som i årenes løp gikk på vannet ved Framnæs i Christensens tid. Av disse må spesielt nevnes hans eget fangstskip ”Jason” som med årene ble så berømt. Og så bygde han i 1893 en tro kopi av Gokstadskipet, ”Viking”, som ble seilt over til verdensutstillingssiden i Chicago efter en representasjonstur langs kysten til Bergen, via Oslo. – ved striforetagender og rederier, som la beslag på hans dyktighet. Han hadde et lyst sinn, var meget avholdt og meget omgjengelig, sier Hans Boge i sin ”Framnæs-bok”.

Da Christensens store villa på Framnæs ble revet i 1904 for å gi plass til nye beddinger på verkstedsområdet, flyttet han til Kamfjord gård. På sine eldre dager kom han tilbake til byen i sitt nybygg ved kirken, i dag Sanitetens Hus.

Christensen var formann i styret i A/S Framnæs mek. Værksted til sin død i 1923.

Har du nye opplysninger eller bilder ta kontakt med oss.

Kilde: Henrik Sandberg i boken om gatenavn i Sandefjord

Trykk på de enkelte bilder for mer informasjon.
 

 

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    Chr. Christensens plass

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    Chr. Christensens plass 7

  • Totalt bilder i artikkelen: 2

    Christen Christensens Plass