Kafeen har eksistert siden tidlig på 35-tallet og var først i 2 etg. i Storgata 3 før den flyttet over gata. På folkemunne ble Promenadenkafeen kalt Prommen.
Stedet var drevet av en myndig dame som het Italie Johannessen og som bodde i 3. etasje frem til slutten av 1960-tallet:
Da overtok nye eiere og døpte om stedet til Grand Kafe.
På slutten ble konseptet gjort om til mer øl og kaffe, før navnet ble endret til Grand Cafe..Etter uenighet mellom eierne ble caféen solgt.
Reidar Hoffsten og en partner overtok, og gjorde en del av Caféen om. Bygde "Safari Rom"  hvor det ble laget en øl-bar. Lokalet ble dekorert med ting som de hadde hatt med seg hjem fra sjøen. Begge driverne var stuerter fra utenriksfart. Da en av driverne ville ut til sjøs igjen var Caféen  nesten konkurs.

Les mer

I 1968 kjøpte Svensen stedet og døpte  kafeen om til Grand Kafe. Svensen var også stuert fra utenriks, men kom opprinnelig fra Nord-Norge. Han stengte "safari-rom" og satset mere på mat, men han skjønte at for å overleve så måtte han gjøre noe og startet så med dans på lørdager og forandret navnet til Grand Kafe.
I 1973 om sommeren ble kafeen solgt til Jan Ivar Eriksen. Han ville satse på mat, men skjønte fort at det var ikke marked for slikt. 
Høsten startet stedet opp med dans 6 dager i uken med orkester fra nesten hele verden, Thailand, Libanon, Ungarn, Italia, Polen,  Sverge, og Norge. Grand Kafe hadde på søndager "Te Dans" fra kl 14.00 til kl 17.00. På søndager med musikk var det 15-årsgrense og det var meget populært bland byens  ungdom. Det var en tøff konkurranse i byen på den tiden om de samme kundene. Tic Haven satset også på det samme markedet om sommeren, og Atlanta hadde også dans mange dager i uka. 
1978 sa huseieren  opp kontrakten med den begrunnelse at han ikke ønsket videre drift av kafe i bygningen. Det var imidlertid bare et påskudd for å bli kvitt daværende eiere. Sandefjords dyktige advokat Breistøl skrev noe velformulerte ord og siden har det ikke vært restaurantdrift i lokalene.
Lokalene ble dretter bygget om til kontorer.

Trykk på de enkelte bilder for mer informasjon.

Kilde:Jan Ivar Eriksen
 

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    Promenadekafeen