Odd Andersen  født i 1933  startet sin virksomet med et oppdrag for Televerket i Sandefjord i 1959. 

 

Les mer

En ung Odd Andersen kom i sin til Televerket i Sandefjord og spurte om å få en gravejogg, og det fikk han. Ikke lenge etter lånte han kr. 7.000 av sin far og kjøpte sin første rigg – en Ingersoll Rand.
I dag er Vestfold Fjellboring as en av landets største sprengnings og borefirmaer med eget eiendomsselskap og i 1999 en omsetning på over 150 millioner kroner. (1999)
Grunnleggeren Odd Andersen er født i 1933 og vokste opp i Hemsgata på Haukerød. Han er kjent for å  gå løs på både små og store oppgaver, og bland disse for en del år siden: Kvernberget Flyplass, olympiabakkene i Lillehammer, Holmenkollbakken, mange, mange flere
I tillegg til Vestfold Fjellboring as hadde han også maskinfirmaet Andersen & Lensberg i firmaet Vestfold Graveservice. Det var i 1959.
I 1966 ble Vestfold Fjellboring as startet med en aksjekapital på kr. 10.000. Med en ansatt og en borerigg gikk han i gang med store oppdrag. Blant annet Kopstad pukkverk for regning av Statens Vegvesen. Driften skjøt fart, og ikke minst Odd Andersen stod på .Det er mye å skrive om Odd Andersen og hans pågangsmot og innsatsvilje, og ikke minst hans fysiske trening med roing, boksing, fotball, ski og friidrett. Svigersønnen Eivind begynte i 1973 i bedriften, og fra 1986 gikk han også inn på eiersiden og som daglig leder inntil barnebarnet Oddbjørn Røed kom inn – først som driftsleder, og senere som daglig leder.

I dag er Vestfold Fjellboring as en av landets største sprengnings og borefirmaer med eget eiendomsselskap og i 1999 en omsetning på over 150 millioner kroner. 

Sandefjord-selskapet har gått sammen med Norbottens Bergteknik i Umeå i Nord-Sverige om å danne Nordens største sprengningsselskap. Morselskapet blir Nordisk Bergteknik AB. Det er operativt allerede denne uka, og vil ha en omsetning på cirka 350 millioner kroner i 2017.

Selskapet vil disponere rundt 40 borerigger og 80–90 ansatte, hvorav 35 hører til på Nordre KullerødSandefjord-selskapet har gått sammen med Norbottens Bergteknik i Umeå i Nord-Sverige om å danne Nordens største sprengningsselskap. Morselskapet blir Nordisk Bergteknik AB. Det er operativt allerede, og vil ha en omsetning på cirka 350 millioner kroner i 2017.

Selskapet vil disponere rundt 40 borerigger og 80–90 ansatte, hvorav 35 hører til på Nordre Kullerød.

Odd Andersen er kjent for å  gå løs på både små og store oppgaver, og bland disse for en del år siden: Kvernberget Flyplass, olympiabakkene i Lillehammer, Holmenkollbakken, mange, mange flere
I tillegg til Vestfold Fjellboring as hadde han også maskinfirmaet Andersen & Lensberg i firmaet Vestfold Graveservice. Det var i 1959.
I 1966 ble Vestfold Fjellboring as startet med en aksjekapital på kr. 10.000. Med en ansatt og en borerigg gikk han i gang med store oppdrag. Blant annet Kopstad pukkverk for regning av Statens Vegvesen. Driften skjøt fart, og ikke minst Odd Andersen stod på .

 

 

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    Personer