I annen etasje på Jernbanealleen 24 hadde Restaurant Gadella sine lokaler. Den ble etablert etter kafe Ritz som opphørte tidlig på 1955 tallet. Dnne restauranten ble drevet av en fru WangI 1957  startet ekteparet Ella og Arne Gade sin restaurant og drev den fram til 1979. Navnet Gadella var sammensatt av etternavnet Gade og fru Ella.
Bygningen tilhørte Sandefjord Handelsstands. Og var en Forenings gård oppført i 1940.

Les mer

Senere overtok Unni og Lars Eikeland driften under samme firmanavn. Det skedde i 1979. 

I 1988 overtok  Lise og Sigurd Øhlund driften , og i 1991 fant driverne ut at de mått gjøre noe for å snu den nedadgående trenden i driften, og engasjerte lederen av Røhsnes Jazzband Geir Ellefsen til en dugnad med levende musikk på kveldstid flere ganger i uken, og i 1992 gikke Geir Ellefsen og Ole Christian Mørk driften av restauranten.

Senere samme år ble det forsøkt en ny vri med musikkkafee under navnet Roots Kafe I 1997 ble det nok en endring da Hassan Abbas Samaha overok lokalene med det nye navnet La Scala.

Endringene fortsatte, og i 2010 etablere Wenche Girlandounder navnet Primo Piano driften er med sin mann Rafael Girlando som bidro med musikk og sønnen Nicolay som daglig leder

I 2013 var det igjen duket for forandringer og Hassan Samaha overtok driften av Primo Piano etter Girlando-familien. Men i 2017 var det slutt med restaurant i lokalene.
.


 

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    FASADE

  • Totalt bilder i artikkelen: 2

    AVISARTIKLER