Oscar Storm-Larsen fra Ormestad var 28 år gammel da han åpnet jernvarehandel i Torvet 7 B.
21. august 1929 var alt klar til åpning, firmaet utviklet seg raskt spesielt innen skipshandel og fiskeutstyr. Fra 1970 årene også store på gressklipper, skogsutstyr, motorsager og snøfresere.

Sønnen Trygve som var født i 1940 kom ogso inn i firmaet, og i 1975 overtok han driften etter sin far
 

Les mer

I 1978 kom beskjeden om at bebyggelsen på Torget måtte vike for byggingen av Hvaltorget. Forretningen flyttet til Torggata 8 ogi 1992 til nr. 14 som firmaet kjøpte. Torggata 14 tilhører Sandefjords bevaringsverdige bebyggelse og hadde i sin tid vognmannsforretning med staller i bakgården. Trygve Storm Larsen skapte ikke bare en gjennomrestaurert bygård, men også en spesiell jernvareforretning av eldre modell med elementer fra sin fars forretning på Torget. Trygve Storm Larsen ble i 1992 tildelt foreningen Gamle Sandefjords  "Bevaringspris".

I tillegg til å være forhandler av forhandler og spesialist på Husqvarna produkter er forretningen også et oppkomme for alle som jakter spesielle skruer og muttere med gjenger som er ute av den daglige handelen. Butikken kunne også vise en vekt fra "den Norske Vektfabrikk" lovlig fra 1 hg til 10 kg.

 

Kilde: Kåre Tarjem/Gro Laheld Lundh- Slekt følger slekt 2005

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    Butikkfasade

  • Totalt bilder i artikkelen: 1

    Kvitteringer