Fruktlageret ble startet opp i 1935 av det nygifte paret Elsa M. og Gunnar R. Asbjørnsen. De kom fra Drammen og hadde bare vært en liten tur i Sandefjord tidligere hvor de så at det manglet en slik butikk. Asbjørnsen hadde tatt handelsskole og fikk da registrert Fruktlageret som frihandels butikk. Det var ganske lurt fordi de da kunne stå ganske fritt når det gjaldt vareutvalget, og det ble grønnsaker, frukt, sjokolade, konfekt, hermetikk og på slutten tobakk og sigaretter.
 

 

 

 

Les mer

Alle varene kunne bringes ut til kundene gratis, så veldig mange visergutter hadde jobb der, ett år eller to, etter endt folkeskole. I tillegg til mange trofaste daglige kunder og sommerturister, fikk butikken en solid kundekrets med utkjøring av varer til de fleste hoteller og restauranter. Redere og andre godt bemidlede var også gode kunder, så viserguttene fikk et fint innblikk av hvordan de rike levde og bodde, noe som kunne være til inspirasjon for videre utdannelse og bedre jobb, for de tjente ikke stort.
Etter 39 års drift pensjonerte innehaver seg ved oppnådde 67 år, men lengtet etter å ha noe og gjøre, så han fikk jobb som vaktmann på Jotun i 3 år. Dette var en stor overgang, fordi han fikk både fritid, ferie og feriepenger, noe som hadde vært fraværende de siste 20 årene av butikkdriften.
Innehavers kone, Elsa, var i alle disse årene en drivende flink medhjelper i butikkens daglig drift. Hun ble også i de senere årene stoppet på gaten av gamle kunder, som både husket - og savnet butikken.
Trykk på de enkelte bilder for mer informasjon.

  • Totalt bilder i artikkelen: 9

    Fruktlageret